Munca in Olanda

VINO CU NOI SĂ DESCOPERIM OLANDA!

Cunoscută ca și “Țara lalelelor”, Olanda este într-adevăr patria florilor, a legumelor, a bicicletelor, a disciplinei, a muncii bine organizate.

Eficiența este la cele mai ridicate cote în Olanda. Cele mai complexe echipamente folosite în agricultură sunt inovate și construite în Olanda. Dacă vrei să descoperi nivelul superior a ceea ce înseamnă agricultură, te așteptăm!

MUNCA ÎN AGRICULTURĂ: plantare, sortare, recoltare, ambalare o mare varietate de fructe (mere, pere, cireșe, căpșuni, zmeură, afine, mure), legume (tomate, ardei, ceapă, morcovi, fasole, brocoli, mazăre, dovlecei, vinete, conopidă, varză)  și flori (lalele, narcise, crizanteme, lisianthus(eustoma), crini, trandafiri, orhidee și multe alte soiuri cât și flori cultivate în ghivece).
Puteți fi solicitat să lucrați orice alte munci generale în fermă pe lângă aceste culturi (curățat sere, curățenie generală, plantare, pregătire pentru livrare, …).

MUNCA ÎN ZOOTEHNIE: hrănire, tratamente, îngrijire, curățenie, pregătirea hranei. Fermele pot fi de porci, vaci sau păsări.

ORE DE MUNCĂ: se poate lucra între 38-50 ore la săptămână, în funcție de vreme, comenzi și starea câmpurilor. În medie, se lucrează 45 ore la săptămână, chiar dacă în unele săptămâni veți lucra doar 35 ore, în altele veți lucra poate 50 ore)

SALARIUL: 10.05 Euro/oră pentru toți lucrătorii peste 21 ani. Pentru lucrătorii cu vârsta sub 21 de ani, salariul poate fi mai mic cu 1-2 euro la oră (conform legislației olandeze).

Anumite munci ce implică dificultate sau responsabilitate ridicată pot fi plătite cu o rată mai mare. La fel și munca în zootehnie.
Salariul se virează în contul dvs bancar DIN ROMÂNIA. Vă recomandăm deschiderea unui cont în Euro la orice bancă doriți din România, un card atașat la acel cont. IBAN-ul va fi necesar la angajare.
Salariul poate fi virat săptămânal, la 2 săptămâni sau lunar. La semnarea contractului primiți detaliile specifice locului dvs de muncă și cum se face plata salariului.

CAZAREA: Case, apartamente, 2-3 persoane în cameră (de obicei 2, foarte rar 3).
Costul cazării: 80-90 Euro/săptămână cu toate utilitățile incluse.
Bucătărie disponibilă la comun (4-8 persoane într-o casă)

TRANSPORTUL: De obicei dvs achitați costul transportului până în Olanda (biletul la autocar costă 120 E și vă poate duce direct la destinație). Ocazional, angajatorul poate achita costul transportului ptr dvs, însă apoi vă reține din primul salariu contravaloarea transportului.
Angajatorul vă pune la dispoziție biciclete sau autoturism pentru deplasarea de la cazare la locul de munca și retur. Transportul poate fi contra cost sau gratuit(combustibilul).
Pentru bicicletă vi se reține o garanție din primul salariu, garanție ce o veți primi înapoi la plecare, dacă predați bicicleta în starea tehnică de la primire.
La semnarea contractului primiți informațiile specifice locului dvs de munca.
Dacă doriți să mergeți cu autoturismul personal, este posibil – în majoritatea cazurilor – doar dacă aveți asigurarea și inspecția tehnică valabile pe toată durata contractului.