Munca in depozite Anglia

Lucrător în depozit/manipulant marfă, include activități ca:

 • încărcat/descărcat marfă (folosind diferite tipuri de stivuitor, transpaleti, carucioare, …)
 • depozitare marfă – pe categorii de produse
 • etichetarea produselor
 • verificarea stocurilor
 • mutarea bunurilor și produselor în depozit, pe categorii de produse
 • semnarea actelor de livrare
 • consemnarea bunurilor deteriorate sau stricate
 • selectarea și ambalarea produselor pentru expediere
 • ambalarea produselor pentru expediere
 • și orice alte munci din sfera acestui domeniu de activitate.

Cerințe: Cunoașterea limbii engleze la nivel conversațional. Se susține un interviu în limba engleză. La angajarea în depozit, veți susține un test de literație și unul de numerație (detalii despre aceste teste veți primi la noi în birou). După acest interviu semnați și contractul de angajare.  Tot atunci începeți și instructajul în muncă și instructajul de Igienă și Protecția muncii. Nerespectarea acestora pe parcursul muncii va duce automat la pierderea locului de muncă. Dacă ajungeți în această situație, noi nu avem cu ce vă ajuta! Sunt perioade când veți lucra și în schimburi (după amiază sau tură de noapte).

IMPORTANT: Ocazional se acceptă și lucrători care nu stăpânesc limba engleză. Însă trebuie să ajungeți la noi la birou pentru interviu ca să vă putem recomanda.

Cazarea: doar dacă solicitați, noi vă punem în contact cu un agent imobiliar.  Puteți să vă căutați și dvs direct cazare.

Cazarea oferită de agenții imobiliari este la casa, cu 2-4 camere și stau câte 2 persoane în cameră, având baie și bucătărie la comun pentru toți locuitorii casei. Costul cazării este între 65-95 Lire/săptămână cu tot cu utilități (în funcție de oraș, zonă și facilități) – detalii veți primi înainte de plecare.

La sosirea în UK aveți de achitat agentului imobiliar:

 • Contravaloarea chiriei pe 2-3 săptămâni
 • Comisionul agentului 50-100 lire

Deoarece depozitele sunt în zonele industriale ale orașelor, aveți de achitat și transportul până la locul de muncă. Astfel, cu autobuzul vă poate costa 4-6 lire dus-întors zilnic. Sau puteți să vă cumpărați o bicicletă, mașină, …

Salariul: Angajatorul vă ajută să deschideți un cont bancar și salariul vi se virează în acel cont, ce va avea și un card atașat.

Primul salariu îl veți primi la sfârșitul celei de-a doua săptămâni de muncă și veți fi plătit pentru prima săptămână lucrată. Apoi, la fiecare sfârșit de săptămână veți primi salariul pentru săptămâna lucrată anterior.

Tariful orar cu care veți fi plătit este de 7.5 lire/oră. După o perioadă în care veți demonstra că puteți și meritați mai mult, salariul poate creste, însă numai în funcție de performanța dvs.

Veți lucra la normă. Îndeplinirea normei înseamnă că veți primi salariul minim de 7.5 lire/oră. Depășirea normei poate duce la câștigarea unui bonus. Neîndeplinirea normei poate duce la primirea unui avertisment și dacă situația continuă se poate să pierdeți locul de muncă.