Munca in agricultura Spania

Munca: Activitatea este bazată pe cules și sortat de căpșuni.

Sezonul căpșunilor  în Spania începe din Noiembrie și ține până în Iunie-Iulie. Astfel, avem plecări în lunile Noiembrie, Ianuarie și Martie.

Coordonarea activității de muncă se va efectua sub supravegherea unei persoane vorbitoare de limba română. Preluarea și instalarea persoanelor la sosirea lor în Spania va fi de asemenea efectuată de către o persoană vorbitoare de limba română. Locul de muncă este în Spania, zona Huelva (Sudul Spaniei).

Contractele vor fi eliberate pe o perioadă de până la 3 luni, cu posibilitate de prelungire.

De muncă este în funcție de cerințele campaniei, săptămânal având cel puțin o zi de odihnă, care poate să nu fie duminica! Programul de muncă începe dimineața, între orele 07-08.00, în funcție de cerințele campaniei, și se pot munci: 6.5 – 12 ore pe zi.

Pauza: De la ora 14:00 până la ora 15.00 se face pauză în fiecare zi lucrătoare. În funcție de necesitate și de starea vremii, culesul se poate prelungi până la 12 ore pe zi. Estimativ veți lucra între 6.5 și 12 ore pe zi. Programul de muncă depinde de starea vremii, starea câmpurilor și a comenzilor.

Calitate: Fructele trebuie culese conform regulamentului calitativ declarat de firma spaniolă și veți fi instruiți pentru aceasta.

Există o marjă fixă de cantitate și calitate pe care fiecare muncitor este obligat să o respecte. Când nu se respectă aceste două condiții importante, firma spaniolă își rezervă dreptul de a suspenda pe cel în cauză. Plata se efectuează în funcție de conveniul colectiv aplicabil în zona Huelva. Căpșunile se culeg în caserole ce sunt așezate în lădițe.

Plata: muncitorii sunt plătiți cu 6.074€/oră. Pentru orele suplimentare sunteți plătit cu 6,074 € pe oră. Timpul de probă este de 10 zile.

Plata salariului se va face prin virament bancar direct în contul salariaților. Conturile vor fie deschise de către angajator în momentul semnării contractului individual de muncă, fără nici un cost adițional.

Plata salariului se va efectua la fiecare 15 zile, în datele de 5 și 20 ale fiecărei luni, astfel:

  • în data de 5 pentru perioada 1 – 15 a lunii anterioare
  • în data de 20 pentru perioada 16 – 31 a lunii anterioare.

Cazarea se va face în case modulare special amenajate pentru muncitorii clientului spaniol. Casele modulare sunt dotate cu paturi, așternuturi, frigider, aragaz, mașină de spălat, apă caldă curentă și apă rece curentă.  Fiecare casă modulară este formată din:

  • 2 dormitoare a câte 4 paturi
  • 1 sufragerie
  • 1 baie și 1 bucătărie comună.

Prepararea hranei se efectuează în incinta locurilor de cazare de către fiecare muncitor în parte. Beneficiați de veselă, aragaz și tacâmuri. Dacă doriți să vă luați de acasă propriile tacâmuri, este posibil. Costul cazării este de 2,00 euro/zi pentru fiecare persoană în parte, și include cheltuielile pentru consum de apă și electricitate.

Transportul: din România către Spania este achitat inițial de către angajator, după care va deduce acest cost din salariul dvs. Costul trasnportului cu autocarul până la locul de muncă poate ajunge la aproximativ 100 Euro. Costul retur se va achita direct de dvs.

Asigurare: Toți muncitorii sunt asigurați în Spania de către firma spaniolă. Nu mai este nevoie de o altă asigurare.

IMPORTANT: Deoarece veți lucra zilnic pe orice vreme până la 12 ore pe câmp/solar, este foarte important ca fiecare muncitor să fie 100 % sănătos! Pentru persoanele ce au probleme cu spatele, picioarele, circulația sângelui sau au alergie solară, astfel de muncă este nepermisă!

Ce trebuie să aduceți cu dumneavoastră: Haine speciale pentru ploaie (cizme de gumă, pelerină și pantaloni de ploaie, mănuși). Suficiente haine de schimb deoarece veți lucra pe orice vreme, și în căldură și pe ploaie!

Ce pune firma spaniolă la dispoziție: Echipamentul de muncă va fi facilitat de către angajator. Aragaz, frigider, mașină de spălat, vase, tacâmuri, oale și alte lucruri necesare pentru bucătărie. Plapuma pentru pat, așternuturile și pernele. În cazul în care nu se dispune de bani de întreținere personală până la efectuarea primei plăți, angajatorul facilitează – la cerere – avansuri salariale pentru fiecare persoană pentru acoperirea acestor costuri.